Event

Du behöver inte resa långt för att bli världsvan

Fotoväggen är placerad på övre plan i Femman. Välkommen att inspireras av de somriga illustrationerna! Och varför inte ta en bild framför den vackra väggen till dina sociala medier och sätta lite färg på flödet? Använd hashtagsen #Vcation och #femmangbg för en chans att synas på vår Instagram. 

Den färgglada väggen har temat Vacation och har inspirerats av ljumma sommarkvällar, ljudet av spårvagnar och fiskmåsar, att det regnar ibland och porten ut mot havet.

Det är bara fantasin som sätter gränser när du beger dig in i denna magiska värld. Vinka från fönstret, gör high five med katten  eller hoppa in under ett paraply..?

Det är Göteborgsbaserade Linnea Blixt som är illustratören bakom motivet. Hon har arbetat som illustratör i 11 år och beskriver sin konst som myllrande kollage med pennor och akvareller. Med selfieväggen i Femman hoppas hon kunna inspirera folk till att stanna upp, hitta sin egen berättelse i illustrationen och ta en bild.

Tanken är att flytta in en del Göteborgs charmiga landshövdingehus och olika stadsdelar till Femmans moderna shoppingkvarter. Om man stannar till i stressen händer det en hel del runt omkring, det kan du se i verket ” säger Linnea. Blixt. 

Vad tillför offentlig konst på platser som i Femman?
Jag tycker att det är viktigt att stanna upp, lyfta blicken och se sig omkring. Konst skapar eftertanke, diskussion och kanske oväntade möten.

Ta en selfie att minnas - välkommen till Femmans övre plan! 

Tävling!

Under tre veckor framöver har du chansen att vinna smoothies/juicer till dig och en vän från Naked Juicebar i Femman! Allt du behöver göra är att fotografera dig framför väggen, lägga upp bilden på Instagram och använda hashtagsen #Vcation och #femmangbg. Du måste såklart också följa @femmangbg på Instagram. Vi kommer kora en vinnare varje vecka i tre veckor framöver som kommer kontaktas via DM. Lycka till!

  • Selfie Spot
  • Övre plan
  • Gratis
  • #vcation
  • #femmangbg

Du behöver inte resa långt för att bli världsvan.

Femman